NOS NieuwsAangepast

Cel voor wapendief bij NSS-top

De man die tijdens de Nucleair Security Summit in Den Haag werd gearresteerd met een tas vol vuurwapens is veroordeeld tot 9 maanden cel. Hij had zes vuurwapens gestolen uit een huis in Haren en was er in de trein mee naar Den Haag gereisd. Ook had hij een tas, geld en munitie meegenomen uit het huis.

Vanwege de NSS-top werd er extra streng gecontroleerd, waardoor de man op het Centraal Station in Den Haag werd betrapt. Volgens het Openbaar Ministerie had hij geen terroristische plannen met de wapens.

Zwartrijden

In de trein onderweg naar Den Haag kreeg de man een boete voor zwartrijden. Zelf zegt hij dat hij daarna de tas heeft gevonden in een andere coupé, maar de conducteur verklaart dat de man de tas al bij zich had toen hij een boete kreeg. Verder is in de tuin van het huis in Haren een schroevendraaier gevonden met daarop het DNA van de man. Met de schroevendraaier was een raam opengebroken.

De rechter rekent hem zwaar aan dat hij de wapens in het openbaar vervoer heeft vervoerd. De hoogte van de straf houdt geen verband met de NSS-top.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl