NOS NieuwsAangepast

Gaza-betogingen lopen uit de hand

In Brussel en Parijs zijn demonstraties tegen het Israëlische geweld in de Gazastrook uit de hand gelopen.

In de Belgische hoofdstad splitste een groep van honderd pro-Palestijnse jongeren zich van de betoging af, liep over auto's en gooide winkelruiten in. Dat melden Belgische media.

Vlaggen

Jongeren riepen leuzen als 'dood aan de Joden'. Ook staken ze een Israëlische en een Amerikaanse vlag in brand. Een aantal politieagenten raakte lichtgewond. Er zijn geen berichten over arrestaties. De organisatoren probeerden de relschoppers tevergeefs tegen te houden, meldt de VRT.

In Parijs was er aan het begin van de avond een confrontatie tussen de politie en betogers. Jongeren gooiden onder meer met stenen naar ME'ers. Die zetten op hun beurt traangas in.

Zeker 33 relschoppers werden gearresteerd. Vijf agenten raakten gewond. Ook vorig weekend liep een pro-Palestijnse demonstratie in Parijs uit de hand.

Verboden

Hoewel de betogingen in Brussel en Parijs waren verboden, kwamen er duizenden mensen op af. De demonstraties begonnen vreedzaam, maar aan het eind sloeg de sfeer om.

Ook in Londen werd vandaag gedemonstreerd tegen het geweld in de Gazastrook. Er waren daar zeker tienduizend mensen op de been. Het bleef rustig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl