NOS NieuwsAangepast

Hoop op redden meisje opgegeven

Hulpdiensten hebben de hoop opgegeven dat ze het meisje dat vanmiddag in de Lek bij Streefkerk verdween nog kunnen redden. Er wordt met sonarapparatuur verder gezocht.

Naar nu blijkt was het meisje geen 13, zoals eerder gemeld, maar 16 jaar oud. Zij viel met haar 20-jarige zus van een golfbreker in de rivier. De zus wist zich te redden, maar kreeg veel water binnen en is in het ziekenhuis opgenomen. De 16-jarige verdween onder water.

De politie werd rond 16.00 uur gealarmeerd. Er werd een grote zoekactie gestart met duikteams, helikopters en boten. Na twee uur zoeken was er geen hoop meer dat het meisje nog levend teruggevonden zou worden.

Rotterdam

In Rotterdam verdronk vanmiddag een 19-jarig man. Hij was met vrienden gaan zwemmen in de haven. Hij zakte plotseling onder water. Zijn vrienden probeerden hem nog boven te houden, maar dat mislukte.

Vrijwel meteen zijn de hulpdiensten gealarmeerd. Een uur later werd zijn lichaam gevonden. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar daarvoor was de hulp te laat.

Gered

Een andere drenkeling in Rotterdam had meer geluk. Hij verdween in de Kralingse Plas onder water. Twee voorbijgangers zagen dat en hebben hem naar bovengehaald en gereanimeerd. Hij begon daarna weer te ademen en is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie in de Regio Rijnmond waarschuwt mensen om bij dit weer niet zomaar ergens in het water te springen. "Het water is niet overal betrouwbaar en het kan ook nog koud zijn. Helemaal als je geen ervaren zwemmer bent: doe het niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl