NOS NieuwsAangepast

"Zwarte dozen Oekraïne gevonden"

Oekraïense reddingswerkers hebben twee zwarte dozen gevonden op de plek waar het toestel van Malaysia Airlines gisteren is gecrasht. Dat zegt een vertegenwoordiger van de Oekraïense autoriteiten in de oostelijke regio Donetsk tegen het Russische persbureau Interfax. Hij weet niet waar de dozen op dit moment zijn.

Rusland meldt op zijn beurt dat het niet van plan is de zwarte dozen naar Moskou te halen. "Wat de autoriteiten in Kiev ook zeggen, wij zijn niet van plan die dozen in beslag te nemen", aldus de Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken. Lavrov zei tegen de Russische staatstelevisie dat Moskou internationale afspraken op dit gebied niet zal schenden.

De separatisten verspreidden tegenstrijdige berichten over de dozen. Gisteren meldde Interfax dat pro-Russische separatisten een van de twee dozen hadden gevonden, en dat ze die voor onderzoek naar Rusland wilden sturen. Maar separatistenleider Aleksandr Borodai ontkende tegenover het Amerikaanse persbureau AP dat er dozen waren gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl