NOS NieuwsAangepast

Nederland leeft mee met MH17

Nederlandse organisaties en bedrijven nemen maatregelen na het nieuws dat zeker 154 Nederlanders zijn omgekomen bij de vliegramp in Oekraïne.

Zo past Radio 1 de programmering aan. Radio Tour de France komt in de middag te vervallen en er zal op terughoudende wijze verslag worden gedaan van de etappe.

Vierdaagse

Ook de koninklijke familie leeft mee met de nabestaanden. De geplande fotosessie van de koning, koningin Máxima en hun dochters gaat niet door. De familie zou zich laten fotograferen bij het strand.

Op de laatste dag van de Vierdaagse van Nijmegen wordt ook stilgestaan bij de slachtoffers. Op beeldschermen bij de start- en finishlocatie in Nijmegen en op het militair kampement Heumensoord staat een steunbetuiging,die ook wordt omgeroepen: "Wij zijn geschokt door de gebeurtenissen rond de vliegramp donderdag. We betuigen ons diepste medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers.''

Vlaginstructie

Premier Rutte heeft een vlaginstructie vastgesteld. Hij heeft de ministers gevraagd om morgen op alle overheidsgebouwen de Nederlandse vlag halfstok te hangen, ook in het buitenland. Bij een dergelijke vlaginstructie zijn burgers vrij om het voorbeeld van de overheid te volgen.

Online steunbetuigingen

Op verschillende sites zijn condoleanceregisters geopend. Op condoleance.nl stroomden al duizenden steunbetuigingen binnen, op condoleanceregister.nl betuigden honderden mensen hun medeleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl