NOS NieuwsAangepast

"Mogelijk verkeerd toestel geraakt"

Een adviseur van de Oekraïense regering heeft tegen Interfax gezegd dat alle inzittenden van vlucht MH17 zijn omgekomen. Het in Amsterdam opgestegen passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines stortte neer in de buurt van Donetsk.

Volgens de adviseur van de Oekraïense regering is het toestel door pro-Russische separatisten met een raket uit de lucht gehaald. De separatisten ontkennen dat. Zij zeggen dat ze niet over de middelen beschikken om een toestel dat zo hoog vliegt uit de lucht kunnen schieten.

De Oekraïense premier zegt dat hij het neerstorten van het toestel laat onderzoeken en dat zijn troepen niet op doelen in de lucht hebben geschoten. De minister van Defensie zegt dat niet vaststaat dat het toestel is neergehaald.

Verkeerd toestel

Volgens correspondent David-Jan Godfroid is er een tweet van de militaire leider van de separatisten waarin hij trots verklaart dat de separatisten een Oekraïens legervliegtuig uit de lucht hebben geschoten rond de plek waar de Boeing is gecrasht. Dat bericht werd rond het tijdstip dat het vliegtuig van de radar verdween getwitterd.

De Oekraïense regering heeft gemeld geen legervliegtuig te missen. Het zou dus kunnen dat de separatisten een verkeerd toestel uit de lucht hebben geschoten.

President Obama heeft gebeld met president Poetin. Poetin zou Obama geïnformeerd hebben over het neergestorte vliegtuig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl