NOS NieuwsAangepast

"Nog geen onderzoek naar Joylent"

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) ziet voorlopig geen aanleiding om een onderzoek in te stellen naar de verkoop van de maaltijdvervanger Joylent.

Joylent is de Nederlandse variant van het Amerikaanse poederdrankje Soylent. Dat is in korte tijd razend populair geworden onder mensen die geen tijd kwijt willen zijn aan eten maken en boodschappen doen.

De verkoper van het Nederlandse Joylent, Joey van Koningsbruggen, zegt dat hij nog geen contact met de NVWA heeft gehad. "Ik probeer het produceren zo hygiënisch mogelijk te doen. Ik gebruik normale producten die ik bij elkaar gooi zoals een bakker ook normale producten bij elkaar doet."

Van Koningsbruggen maakt 10 tot 30 bestellingen per dag. De meeste bestellingen komen uit Nederland, maar ook uit andere Europese landen is er vraag.

"Ultieme fastfood"

Van Koningsbruggen erkent dat er nog geen onderzoek is gedaan naar de gezondheidseffecten op lange termijn van de maaltijdvervanger. Toch weerhoudt dat zijn klanten er niet van het product te proberen.

Nieuwsuur besteedt vanavond aandacht aan de hype rond de maaltijdvervanger. Het programma spreekt onder anderen met hoogleraar voedingsleer Marijn Katan. Hij ziet het alles-in-een-drankje als het ultieme fastfood en ziet op voedingskundig gebied weinig bezwaren. "De mensen voor wie dit een alternatief is, kiezen anders misschien voor een pizza. Dan is dit gezonder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl