Koen Verweij rijdt de komende twee jaar in dienst van Team Corendon. De regerend wereldkampioen allround tekent volgens De Telegraaf een contract voor twee jaar bij de formatie van coach Jan van Veen, met een optie voor nog twee jaar.

Hiermee komt er een einde aan de zoektocht naar een nieuwe ploeg voor Verweij. De Noord-Hollander was de enige olympische medaillewinnaar die na het wegvallen van de TVM-ploeg nog zonder team zat. In Sotsji won hij zilver op de 1.500 meter en goud op de ploegenachtervolging.

De keuze van Verweij is opvallend. In maart 2013 gingen Verweij en coach Van Veen met trammelant uit elkaar na het uitblijven van een nieuwe sponsor. Verweij koos destijds voor TVM, terwijl Van Veen met Corendon in zee ging.

Verzoening

Volgens De Telegraaf kwam het tot een verzoening op initiatief van Corendon-directeur Atilay Uslu, die Verweij en Van Veen vorige week samenbracht voor een gesprek. "Koen heeft het talent om de nieuwe Sven te worden. Ik wilde hem er beslist bij hebben", lichtte Uslu toe.

Verweij gaat bij zijn nieuwe ploeg onder anderen samenwerken met Jan Blokhuijsen.

STER reclame