NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Commando's Israël in Gazastrook

Voor het eerst zijn Israëlische militairen de Gazastrook binnengegaan. Commandotroepen hebben volgens het Israëlische leger een lanceerinstallatie voor raketten aangevallen.

Volgens het leger is de missie volbracht en zijn de militairen na een korte actie op Israëlisch grondgebied teruggekeerd. Vier commando's zouden lichtgewond zijn geraakt.

Palestijnse bronnen zeggen dat bij de operatie drie Hamas-strijders zijn gedood.

Grote kracht

De commando-actie lijkt niet het begin te zijn van een grondoffensief. Israël waarschuwde gisteren dat het de komende 24 uur met grote kracht het noorden van de Gazastrook zou aanvallen en riep burgers op het gebied te verlaten.

Met de waarschuwing laat Israël zien dat het zich niets aantrekt van de oproep tot een staakt-het-vuren van de VN-Veiligheidsraad .

Volgens Palestijnse bronnen zijn sinds het begin van het Israëlische offensief, vijf dagen geleden, 156 Palestijnen om het leven gekomen en zijn er meer dan duizend gewond geraakt. Israël heeft meer dan 1200 luchtaanvallen uitgevoerd. De aanvallen zijn een antwoord op de Palestijnse raketbeschietingen en de moord op drie Israëlische tieners.

STER reclame