NOS VoetbalAangepast

Van Persie haalt uit naar critici

Robin van Persie kreeg de laatste wedstrijden van het WK de nodige kritiek te verduren. Na zijn 1-0 tegen Brazilië, uit een strafschop, maakte de Oranje-aanvoerder als reactie daarop een opvallend handgebaar.

"Dat was bedoeld voor de mensen altijd heel veel praten. En die zich nu heel erg aangesproken moeten voelen", zegt Van Persie. "Pierre van Hooijdonk bijvoorbeeld. Ik kan tegen kritiek, maar hij zaait onrust zonder argumenten. Hij moet lekker gaan golfen", klinkt de spits gefrustreerd.

Van Persie doelt daarmee op een column van de oud-international in het Algemeen Dagblad. Van Hooijdonk, ooit teamgenoot van Van Persie bij Feyenoord, verwijt de spits van Oranje daarin een gebrek aan inzet.

Trots

Verder is van Persie blij met het behaalde brons op het WK in Brazilië. "Ik ben trots op de jongens, ons volk en iedereen die ons heeft gesteund", zegt de spits na de 3-0 overwinning op Brazilië.

"Het was aanpoten, hoor", vervolgt Van Persie. "We zijn als een citroentje uitgeknepen, op de goede manier. We hebben keihard gewerkt. Ondanks dat we heel graag wereldkampioen wilden worden, kunnen we met zijn allen trots zijn op dit resultaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl