NOS VoetbalAangepast

Pellè naar Southampton

De transfer is rond. Graziano Pellè verruilt Feyenoord definitief voor Southampton. De Italiaan tekent een contract voor drie seizoenen bij de 'Saints', waar Pellè zal worden herenigd met coach Ronald Koeman.

Feyenoord ontvangt tien miljoen euro voor de transfer. Anderhalf jaar terug namen de Rotterdammers Pellè voor ruim twee miljoen euro over van Parma. Ook de spits zelf gaat er niet op achteruit. Naar verluidt ontvangt Pelle bij zijn nieuwe werkgever rond de 2,5 miljoen euro per jaar.

Met de transfer van Pellè raakt Feyenoord een publiekslieveling kwijt. In 57 competitiewedstrijden maakte de Italiaan, die eerder uitkwam voor onder meer Sampdoria, Parma en AZ, maar liefst vijftig doelpunten. .

"Zijn vertrek is in sportief opzicht een verlies voor de club", reageerde technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord. "Nu is het aan ons om wederom een geschikte aanvalsleider te vinden, als opvolger van achtereenvolgens John Guidetti en Graziano Pellè."

Southampton

Bij Southampton krijgt Pellè opnieuw te maken met Ronald Koeman, die eerder deze zomer dezelfde overstap maakte. Ook de van FC Twente afkomstige Dusan Tadic is komend seizoen te bewonderen in St. Mary's, het stadion van de club. De Nederlandse verdediger Jos Hooiveld staat daar al sinds 2011 onder contract.

"Nieuwe stap"

Op de website van Feyenoord laat Pellè, die volgende week 29 wordt, weten klaar te zijn voor een volgende stap in zijn carrière. "Ik ben blij dat ik de kans krijg in voor mij en voor velen de grootste competitie ter wereld", zegt de Italiaan.

Tegelijkertijd neemt hij met pijn in zijn hart afscheid van Feyenoord. "Ik zal altijd met een heel positief gevoel terugkijken op mijn tijd in Rotterdam. Feyenoord is het beste en meest talentvolle team waarin ik tot nu toe in mijn carrière heb gespeeld. Onze wegen scheiden nu, maar ik wens Feyenoord het allerbeste toe komend seizoen en in de verdere toekomst."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl