Luuk de Jong verruilt het Duitse Borussia Mönchengladbach definitief voor PSV. De transfer van de 23-jarige spits was op enkele details na al rond, nadat beide clubs al overeenstemming hadden bereikt over de transfersom. De Jong heeft zijn medische keuring inmiddels ondergaan en tekent een contract voor vijf jaar.

De Jong, die komend seizoen met rugnummer 9 zal spelen, sluit maandag al aan bij de selectie. "Ik wil weer op het veld mijn kwaliteiten laten zien. De gesprekken met PSV waren heel positief en ik kijk ernaar uit om hier te spelen", zei hij tegen PSV TV. De Jong is in Eindhoven de opvolger van de naar FC Augsburg vertrokken Tim Matavz.

Borussia Mönchengladbach

De Jong begon zijn loopbaan bij De Graafschap. De in Zwitserland geboren spits verhuisde daarna naar FC Twente en werd in Enschede topscorer. In 2012 betaalde Borussia Mönchengladbach naar verluidt vijftien miljoen euro voor De Jong, het hoogste bedrag in de clubgeschiedenis. Die kwam in totaal tot 36 optredens in de Bundesliga en scoorde maar zes doelpunten.

Sinds januari van dit jaar speelde hij zes maanden op huurbasis voor Newcastle United, de nieuwe werkgever van zijn oudere broer Siem.

STER reclame