Verkoopwebsite Amazon heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) toestemming gevraagd om pakketjes per drone te laten bezorgen.

Toen Amazon in december aankondigde pakketten met onbemande vliegtuigen te willen laten bezorgen, leidde dat tot een media-hype. Media vroegen zich af of het bedrijf gek geworden was, of dat het een marketingstunt was.

Dat het bedrijf bloedserieus was, blijkt uit het feit dat de verkoopwebsite de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten toestemming heeft gevraagd pakketjes per drone te laten bezorgen.

30 minuten

In een brief aan de FAA schrijft Amazon dat het 'luchtvaartvoertuigen' ontwikkelt om pakketten in minder dan 30 minuten te kunnen bezorgen. De onbemande vliegtuigen hebben een snelheid van 80 kilometer per uur en kunnen een gewicht van ruim twee kilo vervoeren. Daarmee kan ruim 80 procent van de bestellingen bezorgd worden.

Drones mogen in de VS vliegen, mits het om een hobby-voertuig gaat. Commerciële drones zijn, op een enkele uitzondering na, verboden. Amazon vraagt de FAA een uitzondering te maken, zodat het de drones kan testen.

Door het nieuws stegen de aandelen van het Amerikaanse e-commercebedrijf met 6 procent.

STER reclame