Minister Plasterk houdt vast aan de benoeming van de PvdA'er Gilbert Isabella als rijksvertegenwoordiger voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Isabella volgt per 1 september de CDA'er Wilbert Stolte op, die is opgestapt nadat twijfel was gerezen aan zijn integriteit.

De PVV noemt Isabella in Kamervragen "een omstreden en plucheplakkende PvdA'er die door Plasterk aan "een goed betaald baantje wordt geholpen". PVV-leider Wilders spreekt van "platte vriendjespolitiek" en vindt Isabella "totaal incompetent".

Isabella, die op Curaçao is geboren, was wethouder in Utrecht, en is nu fractievoorzitter van de PvdA in de Utrechtse gemeenteraad. Als wethouder gaf hij toe dat hij niet goed had gehandeld in de zaak van een Roma-familie die overlast veroorzaakte.

Ook zou hij een rapport over de bouw van een theater in Leidsche Rijn hebben achtergehouden. In september vorig jaar adviseerde een onderzoeksbureau het theater niet te bouwen omdat er nooit genoeg publiek voor zou zijn. Isabella zou het rapport in een bureaula hebben gestopt omdat hij niet wilde dat de bouw niet zou doorgaan.

Uitstekend

Plasterk stelt in zijn antwoord op de PVV-vragen dat een selectiecommissie met onder anderen oud-Kamervoorzitter Gerdie Verbeet en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst Isabella unaniem heeft voorgedragen.

Net als de selectiecommissie vindt Plasterk dat Isabella de functie uitstekend zal kunnen vervullen en dat hij voldoet aan de functie-eisen.

STER reclame