NOS VoetbalAangepast

Suárez van Liverpool naar Barcelona

Barcelona en Liverpool hebben bevestigd dat er een akkoord is over de transfer van Luis Suárez. Hij ondergaat volgende week de medische keuring en zal bij Barcelona een contract tekenen voor vijf jaar.

Beide clubs bevestigen de overeenkomst op de eigen website. De transfer volgt een dag nadat Barcelona Alexis Sánchez verkocht aan Arsenal voor ongeveer 40 miljoen euro. Barcelona moet naar verluidt 81 miljoen euro neerleggen voor Suárez. Dat zou betekenen dat Ajax ruim vijf miljoen euro van dat bedrag krijgt, met dank aan een doorverkooppercentage. FC Groningen krijgt een opleidingsvergoeding van bijna een half miljoen euro.

Barcelona kan in ieder geval tot eind oktober niet beschikken over de Uruguayaanse aanvaller. Suárez werd door de FIFA voor vier maanden geschorst nadat hij op het WK de Italiaan Giorgio Chiellini had gebeten. Hij mag in die periode niet spelen en niet trainen voor de club. Gisteren werd het beroep van Suárez tegen die straf ook afgewezen.

Liverpool bedankt Suárez op de site voor bewezen diensten: "We willen hem bedanken voor zijn inzet en de rol die hij heeft gespeeld om het Champions League-voetbal weer terug te krijgen op Anfield Road." Suárez was het afgelopen seizoen goed voor 31 doelpunten in de Premier League.

Opvallend is dat de transfer van Suárez precies 60 jaar na de aankoop van de andere Luis Suárez plaatsvindt. Die andere Suárez kwam dus in 1954 naar de club en is één van de beste Spaanse voetballers aller tijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl