Palestijnen: dodental Gaza 100

tijd van publicatie Aangepast

Het dodental in de Gazastrook door de Israëlische militaire operatie is volgens Palestijnse bronnen de 100 gepasseerd. Het offensief met bombardementen vanuit de lucht en vanaf zee ging vandaag zijn vierde dag in. Volgens Israël zijn er onder de doden tientallen terroristen.

In de Israëlische havenstad Asjdod raakte iemand zwaar gewond toen een Palestijnse raket een benzinestation trof dat in brand vloog.

Bij Israëlische beschietingen van huizen vallen veel doden. Meestal geeft Israël in zo'n geval een waarschuwing aan mensen om hun huis te verlaten, maar bewoners klagen dat die nu meestal uitblijft.

Grondoffensief

Israël zegt dat het offensief is begonnen om een eind te maken aan de raketbeschietingen van Hamas. Premier Netanyahu laat nadrukkelijk de mogelijkheid van een grondoffensief open. Gisteren zei hij op de televisie dat Israël zich voorbereidt op een nieuwe fase in de militaire operatie tegen Hamas. Minister Yaalon van Defensie zei dat er "lange dagen van gevechten" aankomen.

In verband met het mogelijke grondoffensief zijn 20.000 reservisten gemobiliseerd.

Volgens het Israëlische leger zijn sinds dinsdag 470 Palestijnse projectielen op Israëlisch grondgebied neergekomen. Doden zijn daarbij niet gevallen. Sommige raketten bereikten Tel Aviv en Jeruzalem. In de Gazastrook zijn bijna 900 doelen aangevallen door Israël.

STER Reclame