NOS NieuwsAangepast

ING tegen huishoudboekje AFAS

ING Bank spant een kort geding aan tegen online huishoudboekje AFAS Personal. De bank wil dat het bedrijf stopt met de koppeling tussen de internetbankieromgeving van ING en het huishoudboekje.

Consumenten kunnen met AFAS Personal de transactiegegevens van meerdere bankrekeningen bijeenbrengen om zo inzicht te krijgen in hun inkomsten en uitgaven. Volgens het bedrijf maken meer dan 500.000 mensen gebruik van de gratis dienst.

Inloggegevens

Gebruikers moeten via AFAS inloggen bij ING, daarna worden hun gegevens automatisch verwerkt in het huishoudboekje. ING zegt dat daardoor een veiligheidsrisico ontstaat. De bank staat niet toe dat klanten hun inloggegevens op sites van derden intoetsen.

AFAS bestrijdt de lezing van ING en zegt dat er door onafhankelijke specialisten is geconstateerd dat de bankkoppeling veilig is. Het kort geding dient aankomende woensdag.

Tim

ING had tot voor kort een eigen online huishoudboekje: Tim. Maar omdat te weinig mensen ervan gebruik maakten is de bank er deze maand mee gestopt. ING adviseert klanten nu een betaalde dienst te gebruiken van een ander bedrijf. Daarbij moeten klanten vanuit de internetbankieromgeving van ING hun gegevens downloaden en vervolgens importeren in het huishoudboekje.

Bij AFAS kunnen klanten ook hun handmatig gedownloade bankgegevens uploaden. ING zegt deze dienst van AFAS prima te vinden en alleen problemen te hebben met het automatisch downloaden met gebruikersnaam en wachtwoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl