NOS NieuwsAangepast

Meeste tv-kijkers ooit voor Oranje

De wedstrijd van Oranje tegen Argentinië is het best bekeken tv-programma aller tijden. Gemiddeld 9,1 miljoen mensen zagen Oranje afgelopen nacht verliezen van de Zuid-Amerikanen. Volgens NOS-kijkcijferexpert Paul Hek is het record opmerkelijk, gezien het late begin van de halve finale van het WK (22.00 uur).

Toen om 23.52 uur duidelijk werd dat de wedstrijd moest worden verlengd, zaten 9,4 miljoen mensen aan de buis gekluisterd. De absolute piek van 9,6 miljoen lag aan het einde van de eerste helft.

Oude record

Eerder stonden twee andere voetbalwedstrijden bovenaan, met elk 8,5 miljoen kijkers. Dat waren de WK-finale tegen Spanje in Zuid-Afrika van 4 jaar geleden, en 10 jaar geleden de halve finale tegen Portugal op het EK.

De cijfers zijn afkomstig van Stichting Kijkonderzoek. Het is nog niet bekend hoeveel mensen er in cafés en op andere plaatsen buitenshuis naar de wedstrijd van Oranje tegen Argentinië keken.

Studio Brasil

Op de tweede plaats van de top-25 van best bekeken programma's van gisteren van Stichting Kijkonderzoek staat Studio Brasil, met bijna 4 miljoen kijkers. Ook het WK Journaal was populair. Daar keken ruim 2,8 miljoen mensen naar.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl