NOS SportAangepast

Bertens ronde verder in Boekarest

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Boekarest. Bertens, die zich via de kwalificaties plaatste voor het hoofdtoernooi, rekende in de openingsronde met 6-0, 3-6, 6-2 af met de Roemeense Irina-Camelia Begu.

De partij nam ruim een uur en drie kwartier in beslag. Na de eerste set had het er alle schijn van dat Bertens binnen het uur klaar zou zijn met Begu (WTA-64), die in het eerste bedrijf slechts negen punten bij elkaar sprokkelde.

In set twee knokte de Roemeense zich echter, met de steun van het eigen publiek, in de wedstrijd. Ze liep uit naar 3-0, maar zag Bertens terugkomen tot 3-2 en bijna 3-3. Een nieuwe inzinking zorgde er voor dat Begu de stand in evenwicht kon brengen.

Top100

De beslissende set was wederom een gemakkelijke prooi voor Bertens (WTA-85), die dankzij haar goede serie op Roland Garros inmiddels is teruggekeerd in de top100. Voor een plek in de kwartfinales staat Bertens tegenover Petra Cetkovska. De Tsjechische was in 2011 twee keer haar tegenstander en beide wedstrijden werden gewonnen door Cetkovska.

De Voome maakt het Halep een set lang lastig

Later op de dag betrad ook lucky loser Indy de Vroome het centre court in Boekarest. Haar tegenstandster was de Roemeense publieks- en titelfavoriet Simona Halep, die met 6-0, 6-4 te sterk was.

Waar De Vroome (WTA-190) in de openingsset slechts als speelbal fungeerde voor de nummer drie van de wereld, kon ze in de tweede set behoorlijk tegenstand bieden. Ze werkte een achterstand van 3-1 weg en kwam met gedurfd tennis terug tot 3-3.

Twee games later serveerde Halep voor de wedstrijd, maar zij verzuimde het duel af te maken. Een game later hielp De Vroome de finaliste op Roland Garros een handje, door op wedstrijdpunt haar tiende dubbelfout te slaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl