NOS NieuwsAangepast

Van Gaal: laat de kinderen kijken

Bondscoach Louis van Gaal adviseert ouders hun kinderen vooral te laten opblijven voor de halve finale tussen Nederland en Argentinië. Hij zei dat tijdens de persconferentie over de wedstrijd tegen verslaggever Tako Rietveld van het Jeugdjournaal.

De laatste vraag is altijd van een Jeugdjournaalkijker. Vandaag ging het over het tijdstip van de wedstrijd, 22.00 uur. Veel kinderen mogen de wedstrijd niet kijken omdat het te laat wordt op een doordeweekse dag.

Niet slapen

Het advies van Van Gaal luidt: "Ik zou mijn kinderen altijd de wedstrijd laten zien, want het is iets unieks, denk ik, als je ziet wat voor impact het heeft op heel het wereldgebeuren. Over het algemeen hebben de meeste kinderen ook vakantie, dus ik zou ze dit niet willen onthouden."

Hij voegde daaraan toe: "Want anders slapen ze toch niet. Ze zijn zo gespannen om te weten of Nederland gaat winnen of niet. Ik zou de ouders dus ten strengste adviseren om hun kinderen gewoon naar de wedstrijd te laten kijken.''

Op de vraag of het morgen weer zo laat wordt als afgelopen zaterdag, antwoordde de bondscoach: "De kans is groter dat het later wordt, want ik schat Argentinië hoger in dan Costa Rica."

Basisschoolleerlingen in de regio Noord hebben deze week al vrij, kinderen in de andere regio's moeten nog wel naar school.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl