NOS NieuwsAangepast

Babymelk weer moeilijk te krijgen

De afgelopen weken is babymelkpoeder in sommige winkels in Nederland opnieuw moeilijk te krijgen. Het zou vooral gaan om de producten van Nutrilon. Albert Heijn en Etos hebben daarom besloten om vanaf vandaag weer een maximum in te voeren van twee verpakkingen per klant.

Mei vorig jaar was er ook sprake van tekorten aan babyvoeding. Veel Chinezen kochten de producten in Nederlandse winkels om naar China te sturen. Veel mensen daar vertrouwen lokale producten niet sinds het melamine-schandaal. Sinds mei vorig jaar verbeterde de beschikbaarheid, maar de afgelopen weken stuiten klanten weer regelmatig op lege schappen.

Volgens een woordvoerder van Nutrilon is de situatie nu minder ernstig dan een jaar geleden, maar wordt er wel weer duidelijk meer verkocht. Consumenten die in de winkel misgrijpen wordt geadviseerd de babyvoeding online te kopen. "Via alle grote webwinkels zijn onze producten nog goed verkrijgbaar. Mensen hoeven zich geen zorgen te maken dat ze geen melkpoeder kunnen krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl