NOS VoetbalAangepast

"Gedrag Krul onsportief"

Over de genialiteit van de wissel van keeper Jasper Cillessen voor Tim Krul bestaat, ook in de buitenlandse media, geen twijfel. Het gedrag van Krul blijft echter ook niet onbesproken. Vooral in Duitsland en Engeland wordt er gesproken en geschreven over het 'onsportieve gedrag' van Krul.

Oliver Kahn bijvoorbeeld. De voormalig doelman van Duitsland, tegenwoordig tv-analyticus, vindt de acties van Krul niet echt sportief, maar begrijpt het ook wel weer. "Dat hoort nu eenmaal bij topsport. Dat je als keeper op de een of andere manier contact zoekt met de strafschoppennemer en hem ook in de ogen kijkt. Maar het was niet zo heel vreemd geweest als de scheidsrechter Krul een gele kaart had gegeven."

Krul kreeg wel een paar keer een vermaning van de scheidsrechter, maar tot een kaart kwam het niet. Hij zocht de grens op, maar ging er niet overheen, zo schrijft journalist Nick Miller in de Guardian. "Er is een dunne scheidslijn tussen gehaaidheid en valsspelen en Krul heeft zonder twijfel geflirt met die lijn."

Volgens de Amerikaanse journalist Grant Wahl van Sports Illustrated ging Krul wel over de grens, zo schrijft hij op Twitter: "Niet te geloven dat de scheidsrechter dit onsportieve gedrag van Krul toestaat." Ook de Duitse krant Der Tagesspiegel schrijft over de provocaties van Krul aan het adres van de Costa Ricaanse spelers: "Onsportief, maar succesvol."

Ferdinand en Shearer

Rio Ferdinand en Alan Shearer, beiden als analyticus werkzaam voor de BBC, kunnen zich niet vinden in die kritiek. Ferdinand: "Krul zei tegen ze, ik weet in welke hoek je gaat schieten, ik weet wat je gaat doen. Ik hou daarvan, dat zie ik mijn keeper ook graag doen. Het brengt de tegenstanders uit hun concentratie en zorgt voor een extra randje", aldus de voormalig Engels-international.

Oud-international Shearer sluit zich daarbij aan. "Krul speelde een psychologisch spelletje door naar de spelers van Costa Rica te lopen en de tijd te nemen voordat hij op zijn lijn ging staan. Ik heb daar geen enkel probleem mee. Je doet wat je kunt om door te gaan. Het is heel geslepen, maar de Costa Ricanen moeten daarmee om kunnen gaan."

Ferdinand kwam ook nog even terug op de wissel van Louis van Gaal. "De fans van Manchester United zullen het fantastisch vinden om te zien wat voor belangrijke beslissingen Louis van Gaal durft te nemen. Die denken nu: wat een manager krijgen we."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl