NOS NieuwsAangepast

'Pakjesbus' komt naar Nederland

Naast de 'gewone' brievenbus, kunnen Nederlanders vanaf volgend jaar ook een 'pakjesbus' in hun voortuin plaatsen. Postbedrijf DHL wil met de boxen met name mensen tegemoet komen die hun aankopen online doen en de pakketjes thuis laten bezorgen.

De postbezorger opent de pakjesbus met een speciale code. De eigenaar kan de pakjesbus ook gebruiken om een pakketje te retourneren.

In Duitsland is het afgelopen jaar een pilot gedaan met de pakjesbussen. Die was volgens een woordvoerder van DHL succesvol. Duitsers kunnen de bus inmiddels voor 99 euro in de tuin laten plaatsen. De pakjesbussen worden in Nederland in 2015 geïntroduceerd.

Pakketstation

Naast de pakjesbussen, zal Nederland ook kennismaken met het 'pakketstation'. "Dat is een verzameling bussen die vergelijkbaar is met de bagagekluisjes die je nu bijvoorbeeld op stations ziet," zegt de woordvoerder van DHL. "Maar dan bestemd om het vervoer van pakketten te versnellen."

In eerste instantie zullen er in Nederland 25 pakketstations geplaatst worden. Dat gebeurt komend najaar. Zoals mensen nu bij bepaalde winkels hun bestellingen kunnen afhalen en retourneren, kan dat vanaf dit najaar vierentwintig uur per dag op de pakketstations.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl