NOS NieuwsAangepast

Repareren spoor A'dam duurt langer

Er is meer tijd nodig om het spoor te herstellen op de plaats bij Amsterdam waar vanochtend een vrachtwagen op de rails terechtkwam. De vrachtwagen is rond 12.30 uur van het spoor getild, maar het spoor zelf is verschoven en moet eerst worden gerepareerd.

Voor de reparatie van het spoor is een speciale werktrein opgeroepen. ProRail verwacht dat die een paar uur nodig heeft om het spoor recht te leggen. De bovenleiding liep geen schade op.

Veilig

In eerste instantie werd gedacht dat het spoor rond 11.00 uur weer vrij zou zijn. ProRail gaat nu uit van 16.00 uur. De woordvoerder kan geen antwoord geven op de vraag of de afscheiding tussen het spoor en de snelweg tussen Amsterdam en Schiphol beter moet.

"Dat lijkt een terechte vraag", zegt hij. "Maar prioriteit is nu het weer op gang krijgen van de treindienst. Zoals bij elk incident wordt er uitvoerig onderzoek gedaan om dit soort incidenten te voorkomen.".

Ongeluk

Rond 06.30 uur raakten twee vrachtwagens en twee personenauto's betrokken bij een ongeluk op de A4, tussen de knooppunten Badhoevedorp en Sloten.

Een van de vrachtwagens schoot door de vangrail en door een geluidscherm en kwam op het spoor terecht. "Hij staat bovenop de rails, of hij zo naar CS kan doorrijden", zei de politie in het NOS Radio 1 Journaal. Niemand raakte gewond.

Sinds 11.00 uur is er weer beperkt treinverkeer mogelijk, maar reizigers wordt nog steeds aangeraden om te reizen. Op de A4 stond om 12.00 uur in de richting Amsterdam een file van 7 kilometer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl