NOS NieuwsAangepast

Uitspraak webcamzaak Frank R.

De rechtbank in Assen doet vandaag vanaf 10.00 uur uitspraak in de Cuijkse zedenzaak. De 49-jarige Frank R. wordt verdacht van kinderlokken via internet en het misbruiken van zeker elf minderjarige meisjes. Het openbaar ministerie eist tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Webcam

Via internet legde R. contact met honderden meisjes en enkele jongens. Hierbij deed hij zich voor als een jongen van 18 jaar en stuurde foto's van wildvreemde jongens naar zijn slachtoffers. Vervolgens haalde hij zijn slachtoffers over om voor de webcam seksuele handelingen met zichzelf te verrichten en filmde dit.

Na de webcamseks spraken sommige slachtoffers met hem af. Toen de slachtoffers hem ontmoetten, zette hij de meisjes onder druk. Hij dreigde om het filmmateriaal te verspreiden en zei dat hij de ouders van de kinderen zou bellen als zij hem niet zijn gang lieten gaan.

Tijdens de behandeling van de zaak, zei R. dat hij "ruige seks" heeft gehad met een meisje van 12 en een meisje van 14. Hij bond de meisjes meerdere keren vast, waarna hij hen blinddoekte en met diverse voorwerpen misbruikte.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De officier van justitie zegt dat R. verminderd toerekeningsvatbaar is. Naast de celstraf en tbs eiste hij een schadevergoeding voor een aantal slachtoffers van in totaal zo'n 50.000 euro.

De advocaat van R. wil hooguit vier jaar cel en tbs voor Frank R. Hij vindt dat zijn cliënt al gestraft is in de media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl