NOS NieuwsAangepast

Verbolgen Sarkozy bijt van zich af

De Franse ex-president Sarkozy zegt dat hij het slachtoffer is van een politiek complot. In een interview in het Franse tv-journaal zei hij dat een deel van de rechterlijke macht een instrument van de politiek is geworden.

Sarkozy kwam vannacht vrij nadat hij 15 uur lang was ondervraagd op een politiebureau. Er loopt een justitieel onderzoek tegen hem wegens corruptie, machtsmisbruik en schending van zijn beroepsgeheim.

"Diep geschokt"

Sarkozy zei dat hij onschuldig is en verklaarde "diep geschokt" te zijn over wat er met hem is gebeurd. "Is het normaal dat ik 15 uur lang word opgesloten op het politiebureau?" Volgens Sarkozy is het antwoord nee en hebben ze hem willen "vernederen".

De ex-president uitte zich ook kritisch over het aftappen van zijn telefoon door justitie. "Is het normaal dat mijn intiemste momenten worden afgeluisterd?", vroeg hij zich af.

Voor Sarkozy (59) komt de zaak bijzonder ongelegen, zegt correspondent Ron Linker. Sarkozy wil waarschijnlijk weer meedoen aan de presidentsverkiezingen in 2017. "De Franse kiezer zal na zoveel affaires toch denken: waar rook is, is vuur." Het interview van de ex-president in het Franse achtuurjournaal was volgens Linker dan ook een poging om te voorkomen dat zijn imago verdere schade oploopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl