NOS NieuwsAangepast

"Inboedel dure Spykers geveild"

De inboedel van sportautofabrikant Spyker Cars wordt vanaf volgende week maandag geveild in opdracht van de Belastingdienst.

Op de website van veilinghuis Troostwijk Auctions is te zien dat het gaat om de verkoop van een aantal exclusieve Spykers, prototypes, motorblokken en versnellingsbakken.

Storm in glas water

Volgens Victor Muller, directeur bij het bedrijf uit Zeewolde, is er geen sprake meer van een schuld bij de fiscus. De schuld zou zijn betaald en volgens Muller gaat de veiling niet door. "We hadden een probleem met de Belastingdienst, maar dat is achterhaald. Wij hebben alles betaald. Een storm in een glas water."

Een woordvoerder van het veilinghuis weet van niets. Wij hebben nog geen bericht ontvangen van de Belastingdienst om de veiling te annuleren.

Muller wilde niet zeggen hoe hoog de schuld aan de fiscus was. Daar doe ik geen mededelingen over.

Beursexit

Spyker verdween op 13 september van de beurs in Amsterdam. Het bedrijf kreeg het niet voor elkaar om op tijd de financiën op orde te hebben.

De Amsterdamse beurs had het aandeel Spyker al anderhalf jaar eerder op het zogeheten strafbankje gezet. De beurs wil op die manier beleggers waarschuwen dat er iets mis is met het bedrijf.

Spyker werd op het strafbankje geplaatst vanwege het faillissement van Saab, waar Spyker eigenaar van was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl