NOS NieuwsAangepast

Sparen nog minder voordelig

De rente op spaargeld is verder gedaald. Uit een inventarisatie van de vergelijkingswebsite geld.nl blijkt dat zeker vijftien banken in juni de spaarrente verder hebben verlaagd.

De verlaging van de spaarrente was al verwacht, nadat de Europese Centrale Bank begin juni de belangrijkste rente had verlaagd naar 0,15 procent, het laagste niveau ooit. Banken leiden van deze ECB-rente onder meer hun spaarrente af.

Extreem

De expert van geld.nl, Amanda Bulthuis, spreekt van een extreme reactie van de banken. Bij de vorige daling van de ECB-rente gingen nog maar acht banken over tot een verlaging van de spaarrente.

Zij adviseert consumenten die nog wat aan hun spaargeld willen verdienen om te zoeken naar een bank die al langere tijd een hoge rente biedt.

Cijfers

De rente op een vrij opneembare spaarrekening ging van gemiddeld 1,38 procent naar 1,35 procent. Bij spaargeld dat voor langere tijd vaststaat is de daling groter.

Op een 1-jarige deposito daalde de gemiddelde rente in juni van 1,44 naar 1,37 procent. Voor 5-jarige deposito's zakte de gemiddelde rente van 2,17 naar 2,10 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl