Israël heeft vannacht luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Volgens het Israëlische leger zijn 34 "terreurdoelen" van de Palestijnse organisatie Hamas bestookt.

De aanvallen volgden op de vondst van drie dode Israëlische tieners die bijna drie weken vermist waren. Ook waren ze volgens Israël een reactie op raketbeschietingen door de Palestijnen op Israëlisch grondgebied.

De Israëlische politie deed vannacht ook opnieuw invallen bij verschillende huizen in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever. Volgens het persbureau DPA schoten militairen in de stad Jenin een Palestijn dood die een bom naar hen gooide.

Vernietiging

De Israëlische premier Netanyahu had kort na de vondst van de drie Israëlische jongens al gezegd dat Hamas zal boeten voor hun dood. Onderminister Danon van Defensie riep tot tot een militaire aanval die gericht is op de totale vernietiging van Hamas.

Al direct na de ontvoering van de drie jongens hield Israël Hamas verantwoordelijk. In de zoektocht naar hen werden de afgelopen tijd enkele Palestijnen gedood en honderden opgepakt.

Een adviseur van de Palestijnse president Abbas heeft gezegd dat de Palestijnen de dood van de jongens betreuren. "We willen vrede in dit deel van de wereld zodat geen enkele moeder of familie van geliefden wordt beroofd, Palestijns of Israëlisch", zei Abdallah Abdallah. Eerder had Abbas de ontvoering van de drie veroordeeld.

STER reclame