NOS NieuwsAangepast

Kyteman verhuist naar Tivoli

Het oude Tivoli in Utrecht krijgt een nieuwe muzikale bewoner: Kyteman. Hij gaat er met zijn Kytopia zitten. Vandaag kreeg hij de sleutels.

Het is een bijzondere plek om te zitten , zegt de trompettist: "Waanzinnig. Ik kom daar denk ik vanaf dat ik 12 ben. De eerste vier jaar mocht ik er niet eens komen, maar dan ging ik met m'n zus mee. Daarna heb ik daar met verschillende formaties opgetreden. Tivoli is altijd een soort clubhuis voor me geweest."

Muhahahah!!! pic.twitter.com/8xuuefN9Q8 Kyteman (@Colin_Benders) 30 juni 2014

Kytopia is een studio, workshopruimte en creatieve broedplaats voor meerdere artiesten uit Kytemans muzikantencollectief. Colin Benders, zoals Kyteman geboren werd, vond het verschrikkelijk toen het podium dichtging. Hij speelde de laatste serie concerten in de poptempel. "Maar nu wij er in mogen, ben ik helemaal gelukkig."

Laatste tivoli. Fuckadammit. Ik hoop in al mijn nietigheid dat we waardig waren. pic.twitter.com/uVQAiOITgc Kyteman (@Colin_Benders) 31 mei 2014

Grap

Eigenlijk ziet Kyteman het als een grote grap, zei hij tegen RTV Utrecht: "Tivoli-medewerkers gaven ons de mogelijkheid om rond te lopen door het pand. We zagen alle ruimtes die er nog zijn in het gebouw en toen was het ineens van: waarom stellen we niet voor om gewoon hier te blijven? Wat een grap. Het is een soort practical joke."

Kyteman kan het pand voor 2 à 3 jaar huren, daarna wil de gemeente Utrecht het waarschijnlijk verkopen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl