Bij Hebron zijn de lichamen van de drie ontvoerde Israëlische tieners gevonden. Dat heeft het leger bevestigd. Het Israëlische kabinet komt vanavond in een spoedzitting bijeen.

De lichamen zijn na een tip gevonden in een open veld bij de Palestijnse stad Halhul, bij Hebron. De lichamen lagen een paar kilometer van de plek waar de tieners werden ontvoerd.

Woede

Volgens correspondent Monique van Hoogstraten lijkt het erop dat de tieners kort na hun ontvoering zijn gedood. "Dat werd al vermoed. Direct na de ontvoering was er een telefoontje van een van de jongens, die zei: "We zijn ontvoerd". Daarin zouden ook schoten te horen zijn geweest. Door de militaire censuur mochten de media dat niet naar buiten brengen, maar het lijkt er nu op dat het zo is gegaan."

Van Hoogstraten zegt dat de vondst een enorme woede zal losmaken in Israël. "Dit zijn drie onschuldige tieners met wie bijna iedereen zich hier identificeert. Ze zijn doodgemaakt door Hamas-leden. Het is nog niet duidelijk of het een Hamas-cel was die op eigen houtje opereerde, of dat de opdracht kwam van de Hamas-leiding in Gaza, maar dat maakt hier niet uit. Hamas zal heel zwaar moeten boeten."

Bij Halhul wordt nu gevochten, melden Israëlische media. Gisteren begon het Israëlische leger daar een grote zoekactie.

Hamas

De drie tieners werden eerder deze maand ontvoerd op de Westelijke Jordaanoever. Gilad Shaar (16), Naftali Frenkel (16) en Eyal Yifrach (19) verdwenen op 12 juni toen ze aan het liften waren.

Israël denkt dat Hamas achter de ontvoeringen zit en treedt hard op tegen de islamitische beweging. Hamas-kopstukken en andere Palestijnen worden opgepakt en Israëlische militairen hebben enkele Palestijnen gedood.

Het Israëlische leger heeft gisteravond zes Palestijnen opgepakt. Ook zij zouden lid zijn van Hamas. Een van hen komt uit Ramallah, de anderen komen uit Hebron.

STER reclame