De KLM heeft excuses gemaakt voor de tweet die het bedrijf gisteren heeft verstuurd na de wedstrijd van Oranje tegen Mexico. Volgens de luchtvaartmaatschappij was het niet de bedoeling om mensen te kwetsen.

Het bedrijf is verrast door de ophef. "We wilden gewoon een leuke inhaker maken", zegt een KLM-woordvoerder.

De KLM plaatste na de overwinning van Oranje tegen Mexico een foto op Twitter met een foto van het Departures-bord op Schiphol, waarop een symbooltje van een mannetje met sombrero was te zien. 'Adios Amigos' stond erbij als tekst. De tweet werd na drie kwartier verwijderd.

Klote-maatschappij

Er kwam wereldwijd een storm van kritiek en verontwaardiging op de tweet. De Mexicaanse acteur Gael Garcia Bernal, bekend van de film Y tu mamá también, was woest op Twitter: "Ik vlieg nooit meer met jullie klote-maatschappij. Fuck you big time." Even later verwijderde hij de tweet en maakte hij excuses.

Nu gaat KLM door het stof. "We beseffen dat het bericht na de wedstrijd veel emotionele reacties opriep. Wij benadrukken dat het nooit onze bedoeling was om iemands gevoelens te kwetsen", zo staat in een persbericht.

STER reclame