1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS VoetbalAangepast

Kuijt: deze is voor mijn vader

Voor Dirk Kuijt was de wedstrijd tegen Mexico in meerdere opzichten speciaal. Zeven jaar na het overlijden van zijn vader trad hij als zevende speler toe tot de 'club van 100'. "Deze is voor mijn vader", zei hij na zijn 100ste interland.

Kuijt begon als linksback, verhuisde in de tweede helft op een gegeven moment naar de rechtsback-positie en eindigde als spits. "Ik ben blij dat ik het vertrouwen van de bondscoach heb en ik weet dat ik mijn taken goed uit kan voeren als ik speel. Ik train al weken op links en heb ook tegen Van Gaal gezegd dat ik het kan."

Niet alleen de positie van Kuijt wisselde, Oranje wijzigde ook van systeem. "We kunnen schakelen naar ieder systeem en de bondscoach kan ons heel goed voorbereiden op wat er komen gaat", aldus Kuijt. "We weten van tevoren al wat de volgende stap zal zijn."

"Respect voor Huntelaar"

Kuijt had het, net als alle andere spelers, zwaar tegen Mexico. "Ik heb nog nooit in deze temperaturen gespeeld. Het vraagt enorm veel van je. In de tweede helft moesten we alles geven. Complimenten voor hoe we dat geforceerd hebben." Complimenten waren er ook van Kuijt voor Klaas-Jan Huntelaar. "Ik heb heel veel respect voor hem. De manier waarop hij geknokt heeft op de training en er is geen onvertogen woord gevallen."

In de kwartfinale moet Oranje het nu op nemen tegen Costa Rica of Griekenland. "Wie de komende tegenstander wordt maakt mij niet zo veel uit", besloot Kuijt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl