NOS NieuwsAangepast

Mexicanen woest na WK-tweet KLM

Internationaal wordt geprikkeld gereageerd op een tweet die vliegtuigmaatschappij KLM kort na de Nederlandse zege op Mexico verzond. "Adios Amigos!", twitterde @KLM, met een foto van het Departures-bord op Schiphol, waarop een symbooltje van een mannetje met sombrero was te zien.

KLM verwijderde de tweet na drie kwartier, maar niet voordat het bericht ruim 8000 keer was geretweet. Dat gebeurde door Nederlanders die de grap wel konden waarderen, maar ook door veel boze Mexicanen.

Acteur Gael Garcia Bernal, bekend van Y tu mamá también, was des duivels: "Ik vlieg nooit meer met jullie klote-maatschappij. Fuck you big time."

"Gebrek aan respect en ethiek. HUEVOS PUTOS", twittert een andere boze Mexicaan. "Zo lacht een Nederlandse luchtvaartmaatschappij ons uit", klaagt een derde.

#Fail

"Dit was beledigend, politiek incorrect en opportunistisch. Goed gedaan, KLM, dit is precies wat je niet moet doen op sociale media. #FAIL", oordeelt een Mexicaans reclamebureau sarcastisch.

De Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Aeroméxico koos voor een milde reactie. Het bedrijf twitterde voor het nationale elftal een foto van het bordje Arrivals, met de tekst 'Bedankt voor dit geweldige kampioenschap, we zijn trots en wachten thuis op jullie'.

Opsnuiven

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse tweet ophef veroorzaakt aan de andere kant van de Atlantische Ocean. Een tweet van Nicolette van Dam, met een cartoon van twee Colombiaanse spelers die een lijn op het veld opsnuiven, kostte haar het ambassadeurschap van Unicef.

Een tweet van het Rijksmuseum op de vooravond van de wedstrijd tegen Spanje oogstte juist alom lof. "We hebben ze eerder verslagen", twitterde het museum, met een plaatje van de Slag bij Gibraltar in 1607.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl