NOS NieuwsAangepast

Sympathy for the Rode Duivels

Mick Jagger heeft Belgische voetbalfans een hart onder de riem gestoken tijdens een optreden in Werchter, België. Een uitvoering van Sympathy for the Devil had een uitgesproken Belgisch tintje.

Jagger had het hele concert een paars T-shirt aan, maar verscheen bij Sympathy for the Devil ineens in een geel shirt, met een rode bontmantel en een zwarte broek, de kleuren van de Belgische vlag. "Rolling Stones tonen sympathie voor Rode Duivels", concludeerde de Vlaamse publieke omroep VRT.

De Stones-zanger had eerder de Belgen al gefeliciteerd met het behalen van de achtste finale op het WK voetbal. "Proficiat met de Rode Duivels, hey", zei hij in het Nederlands. België doet voor het eerst in twaalf jaar weer mee aan een groot toernooi.

Bobby Womack

Drie weken na het optreden op Pinkpop traden de Rolling Stones nu op voor 60.000 Belgische festivalgangers. Net als in Nederland gaan veel fans ervan uit dat dit wel eens het laatste optreden van de bejaarde rockers in België kan zijn. Tickets waren dan ook binnen een uur uitverkocht.

Tijdens de wereldtournee 14 On Fire laat de Britse rockband normaal gesproken het publiek een verzoeknummer indienen, maar daar week Jagger c.s. gisteravond van af. Als eerbetoon aan de overleden zanger Bobby Womack speelden ze zijn It's all over now, dat door de Stones een wereldhit werd.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl