NOS NieuwsAangepast

Rutte belt VNO-NCW-voorzitter

Premier Rutte heeft vanmorgen, nadat hij in de kranten "een paar stevige interviews" met Hans de Boer had gelezen, gebeld met de nieuwe voorzitter van VNO-NCW. Die heeft hem bevestigd dat de werkgeversorganisatie zich "gewoon" aan het sociaal akkoord houdt.

Hans de Boer, die maandag aantreedt als opvolger van Bernard Wientjes, stond vanochtend in verschillende kranten, met verschillende boodschappen. In Trouw zei hij bijvoorbeeld dat de afspraken in het sociaal akkoord neerkomen op knollen voor citroenen verkopen.

Als een huis

"Er staat ook her en der dat VNO-NCW zich houdt aan het sociaal akkoord", zegt Rutte. Maar hij wilde dat nog wel even van de nieuwe werkgeversvoorman zelf horen. "Het sociaal akkoord staat voor VNO-NCW als een huis, inclusief de afspraken over de WW", zei Rutte na het gesprek met De Boer.

"Het was nogal een batterij interviews, in alle kranten. En er dreigde wellicht een misverstand te ontstaan, al zijn de interviews er op zich duidelijk over dat het sociaal akkoord staat. Maar door de optelsom kon je misschien iets anders concluderen."

De premier zegt te begrijpen dat de nieuw voorzitter zijn "stempel wilde drukken". Hij zegt dat hij hem ook niet ter verantwoording heeft geroepen, maar alleen om verduidelijking heeft gevraagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl