NOS NieuwsAangepast

Vliegen kost Greenpeace donateurs

Bij Greenpeace Nederland zijn tot nu toe 675 opzeggingen binnengekomen, na de ophef over de vliegreizen van directeur Husting. Dinsdag werd bekend dat Husting regelmatig van Luxemburg naar Amsterdam vloog, ondanks het no-flight-beleid van de milieu-organisatie.

Verontwaardigd

Het leverde Greenpeace een stroom boze telefoontjes op. Lang niet alle bellers zegden hun lidmaatschap op. Volgens een woordvoerder van Greenpeace liet een deel het alleen bij een verontwaardigd belletje.

Greenpeace sluit niet uit dat meer donateurs de milieu-organisatie de rug toe keren. In Nederland heeft Greenpeace ruim 454.000 donateurs.

Trein

Direct na het uitlekken van de vliegreizen, kondigde directeur Husting al aan dat hij voortaan met de trein naar Amsterdam reist. Het is de tweede keer deze maand dat Greenpeace in opspraak is.

Meer opzeggingen

Half juni werd bekend dat een medewerker van het hoofdkantoor in Amsterdam 3,8 miljoen euro verspeelde door verkeerde beleggingen. Naar aanleiding daarvan zegden 378 mensen hun steun aan Greenpeace Nederland op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl