NOS VoetbalAangepast

FIFA schorst Suárez vier maanden

De FIFA heeft Luis Suárez voor negen interlands en vier maanden geschorst. De Uruguayaan kreeg zijn straf voor het bijten van zijn tegenstander Giorgio Chiellini in het duel met Italië afgelopen dinsdag. De straf gaat in met onmiddellijke ingang.

De periode van vier maanden geldt voor al zijn voetbalactiviteiten. Zijn werkgever Liverpool kan daardoor tot eind oktober geen beroep doen op de aanvaller. Suárez mag ook niet meetrainen met Liverpool. Ook mag hij gedurende de vier maanden van zijn schorsing geen stadions bezoeken. Suárez kreeg verder nog een boete van ruim 80.000 euro. Hij kan nog in beroep gaan tegen de straf.

Transfer toegestaan

Opvallend is dat Suárez wel een transfer mag maken. Real Madrid en FC Barcelona zouden reeds interesse hebben getoond om de aanvaller over te nemen van Liverpool. Mocht Suárez overstappen naar een nieuwe club, mag hij alsnog pas eind oktober bij die club trainen en spelen.

Voor Suárez is het de derde keer in zijn loopbaan dat hij wordt geschorst voor het bijten van een tegenstander. In 2010 beet hij als Ajacied de PSV'er Otman Bakkal in de nek. In dienst van Liverpool zette hij vorig jaar zijn tanden in Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic. Het kwam de zondaar beide keren op een langdurige schorsing te staan: zeven respectievelijk tien duels.

Ruim twintig duels

Door de straf van de FIFA mist hij deze keer meer dan twintig officiële duels, interlands en clubwedstrijden bij elkaar: om te beginnen al negen wedstrijden in de Premier League, drie Champions Leagueduels en dus negen optredens van Uruguay. Dat laatste kost Suárez deelname aan de Copa America van volgend jaar.

Volgens Suárez zelf was er deze keer weinig aan de hand. "Situaties als deze komen vaak voor in het strafschopgebied. Ik botste tegen zijn schouder. Dat gebeurt nu eenmaal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl