NOS NieuwsAangepast

Experts 'kraken' Google Glass

Nederlandse computerexperts hebben een manier gevonden om controle te krijgen over iemands Google Glass, de computer-in-een-bril van Google. Ze kunnen zo foto's en filmpjes met de bril maken, zonder dat de eigenaar dat in de gaten heeft. Daarover schrijft de Volkskrant.

Kwaadaardig

Een hacker kan een usb-stick aansluiten op de Google Glass en daarmee kwaadaardige software op de bril zetten die foto's en video's doorstuurt naar de hacker. Er is geen enkele vorm van beveiliging die dit tegenhoudt. Het concept is bedacht door computerexperts van het ICT-bedrijf Masc en accountancykantoor Deloitte.

Het is niet ondenkbaar dat een kwaadwillende iemands Google Glass in handen krijgt. De bril trekt veel bekijks en wordt al gauw eventjes uitgeleend. De Volkskrant noemt "een leuk meisje in de kroeg" als voorbeeld. Eigenaren van de bril doen er dus verstandig aan de bril altijd in de gaten te houden.

Pincode

De Google Glass komt later dit jaar officieel uit en is nu alleen nog verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië in een soort test-uitvoering. In een reactie zegt Google nog te werken aan de veiligheid van Glass. Mogelijk is er straks een pincode nodig om de bril te ontgrendelen, zoals nu al gebruikelijk is op smartphones.

"Net als bij iedere mobiele telefoon, tablet of laptop is het onverstandig om Glass zonder toezicht uit te lenen aan iemand die je niet kent", benadrukt een woordvoerder van Google Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl