NOS NieuwsAangepast

Minister bood Juncker excuus aan

Minister Dijsselbloem vindt het vervelend dat hij de Luxemburgse oud-premier Juncker in januari op televisie een verstokte roker en drinker heeft genoemd. Hij zegt dat hij de huidige kandidaat-voorzitter na de uitzending heeft gebeld.

Dijsselbloem heeft Juncker zijn excuses aangeboden en laten weten dat het een erg ongelukkige uitspraak was, "die een hele grote staart heeft gekregen".

Vervelend

Dijsselbloem zegt nu dat hij beseft dat Juncker er veel last van heeft gehad in zijn campagne om voorzitter van de Europese Commissie te worden "en dat is gewoon vervelend."

Dijsselbloem reageert op berichten dat de uitspraak gevolgen voor hem kan hebben als Juncker de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie wordt. De minister denkt dat dit zal meevallen. "Mocht hij de topfunctie krijgen, dan gaan we gewoon samenwerken zoals we dat in het verleden ook heel goed hebben gedaan. Ik denk dat we er allebei zo in zitten."

Vaag

De geruchten gaan dat Dijsselbloem kans maakt om de nieuwe eurocommissaris voor Nederland te worden. Dijsselbloem blijft er zelf vaag over: "Ik heb al een baan, sterker nog ik heb er al twee en dat bevalt me uitstekend. Het is op zich het plan om de aankomende jaren minister van Financiën te blijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl