NOS VoetbalAangepast

FIFA onderzoekt bijten Suárez

De FIFA is een onderzoek begonnen naar het bijtincident met Luis Suárez. De Uruguayaan zette in de wedstrijd tegen Italië zijn tanden in de linkerschouder van verdediger Giorgio Chiellini.

"De FIFA kan bevestigen dat er een procedure is ingesteld tegen de speler Luis Suárez van Uruguay", liet de wereldvoetbalbond woensdag in een verklaring weten.

Scheidsrechter Marco Rodríguez uit Mexico ontging het voorval, maar op televisiebeelden is goed te zien dat Suárez zijn tanden in de Italiaan zet.

Chiellini toonde de arbiter nog wel de afdruk in zijn schouder, maar op basis daarvan kon Rodríguez geen straf voor Suárez tijdens de wedstrijd uitdelen. De FIFA kan echter op basis van televisiebeelden straffen opleggen.

Suárez en de Uruguayaanse voetbalbond hebben tot tien uur vanavond de tijd gekregen om hun kant van het verhaal en eventueel bewijs daarvoor aan te leveren.

Recidivist

Het is niet de eerste keer dat Suárez een tegenstander bijt. De eerste keer was in 2010 als speler van Ajax, toen hij PSV'er Otman Bakkal in de nek beet. En in april van 2013 zette hij, in dienst van zijn huidige werkgever Liverpool, zijn tanden in Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic.

Het kwam hem beide keren op een langdurige schorsing te staan: zeven respectievelijk tien duels. Daar komt nu mogelijk een derde schorsing wegens bijten bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl