NOS NieuwsAangepast

Star Wars-bedenker krijgt museum

In het Amerikaanse Chicago komt het nieuw te bouwen museum van Star Wars-bedenker George Lucas. Ook San Francisco en Los Angeles streden mee om het Lucas Museum of Narrative Art.

In een persbericht zegt Lucas trots te zijn op de samenwerking met Chicago. "Ik word er haast verlegen van om straks een museum te openen in een stad met zo'n lange traditie van kunst en architectuur", zegt hij.

Toch was het een moeilijke beslissing voor Lucas. "De keuze voor Chicago is voor het museum de beste beslissing, maar zelf heb ik er moeite mee vanwege mijn sterke persoonlijke en professionele band met de San Francisco Bay Area", zei Lucas. Zijn bedrijven zijn in San Francisco gevestigd.

In het museum, dat in 2018 open moet gaan, is onder meer plek voor een schaalmodel van Millenium Falcon, het fictieve ruimteschip uit Star Wars. Ook zullen er voorbeelden van verschillende Hollywood-special effects te zien zijn.

Norman Rockwell

Verder wil Lucas onder meer zijn privécollectie van kunstenaar Norman Rockwell beschikbaar stellen. De in 1978 overleden illustrator werd vooral bekend door zijn tekeningen in kranten en tijdschriften.

In 2010 organiseerde Lucas samen met Steven Spielberg, met wie hij samen de films van Indiana Jones produceerde, een gezamenlijke kunsttentoonstelling van de werken van Rockwel. Beide filmmakers bewaren sterke jeugdherinneringen aan de prenten van Rockwell.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl