NOS VoetbalAangepast

Breken tv-beelden Suárez op?

De scheidsrechter ontging het, maar de tv-camera registreerde het incident feilloos: Luis Suárez beet in de schouder van Giorgio Chiellini. Dat werpt de vraag op of Suárez moet vrezen dat de FIFA hem op basis van de televisiebeelden ook zal schorsen.

Het zou niet voor het eerst zijn dat een speler bij een WK geschorst wordt op basis van tv-beelden. In 2006 moest de Duitser Torsten Frings één duel toekijken nadat hij een klap had uitgedeeld aan de Argentijn Julio Ricardo Cruz. De FIFA kwam tot de schorsing nadat de Italiaanse televisie voor Frings belastende beelden ter beschikking had gesteld.

Van den Ende: idiote actie

Oud-scheidsrechter Mario van der Ende zegt dat de FIFA Suárez kan schorsen en haalt ook het moment van Frings erbij. "Ik denk dat deze actie van Suárez zeker de moeite waard is voor de tuchtcommissie om te bekijken."

"Het is een idiote actie van hem, dit hoort niet op een voetbalveld thuis. Ze mogen hem van mij het hele toernooi schorsen. Dit kan in ieder geval een schorsing voor minimaal drie wedstrijden opleveren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl