NOS NieuwsAangepast

Mathilde: Panini-album niet bekeken

De Belgische koningszoon Gabriel kon niet geloven dat zijn moeder Mathilde twee spelers van de Rode Duivels door elkaar had gehaald. "Ik heb mijn zoon Gabriel aan de telefoon gehad en die zei me: Het is toch niet waar mama? Dat heb je niet gezegd!", zei Mathilde gisteren op de terugreis uit Brazilië.

Bij een ontmoeting met het Belgische elftal na hun overwinning op Rusland feliciteerde Mathilde Lukaku met het enige doelpunt, terwijl hij juist gewisseld was voor de maker daarvan, Origi. De vergissing was extra pijnlijk omdat Lukaku juist onder protest het veld had verlaten.

"Hij had me verrast door zijn haren te knippen", legde Mathilde uit aan de pers in het vliegtuig op weg terug naar België. "Ik heb het Panini-album van mijn kinderen te weinig bestudeerd."

Herkansing?

Online wordt inmiddels de draak gestoken met de misser. Zo is er een foto te vinden van Mathilde die Obama de hand schudt met de tekst 'Bravo, très beau but'.

Omdat de Rode Duivels door zijn naar de achtste finale, speculeert de VRT dat het koningspaar de kans zal krijgen het foutje goed te maken met een tweede bezoek aan het WK. "Een stoomcursus door prins Gabriël kan wonderen doen. Of gewoon wat meer naar Sporza kijken, beste koningin..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl