NOS NieuwsAangepast

Ophef over moestuin-uitspraak

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken adviseert mensen om ook naar andere vormen van oudedagsvoorziening te kijken, naast de normale pensioenopbouw.

"Ik ken mensen met een moestuin, dat levert veel groente en fruit op. Of een eigen huis. Als de hypotheek is afbetaald kun je prima van je AOW leven", zegt Klijnsma in het AD.

Weg kwijt

Via Twitter reageren veel mensen vol verbazing op de #moestuin-uitspraak van de staatssecretaris. SP-Kamerlid Ulenbelt heeft de uitspraak aangemeld voor het Vragenuurtje komende dinsdag. Volgens Ulenbelt is Klijnsma "echt de weg kwijt" en zet ze met haar uitspraken "de bijl aan de wortels van het collectieve pensioenstelsel". Ook CDA-Kamerlid Omtzigt zegt dat Klijnsma "een beetje de weg kwijt is".

Abvakabo-voorzitter Van Brenk noemt het een drama, "graag iemand met verstand van pensioenen".

Voorbeeld

Een woordvoerder van Klijnsma laat weten dat de staatssecretaris geen oproep heeft gedaan om een moestuin te beginnen. "Ze heeft het slechts als voorbeeld gegeven, naast het voorbeeld van een eigen huis, om na te denken over andere vormen van oudedagsvoorziening."

Klijnsma benadrukt in het AD dat het pensioen in Nederland goed is geregeld en dat het kabinet dat ook graag zo wil houden.

Komende week gaat het wetsvoorstel over de nieuwe pensioenregels naar de Tweede Kamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl