NOS NieuwsAangepast

Unicef-ambassadeur weg om tweet

Tv-presentatrice Nicolette van Dam heeft haar ambassadeurschap voor Unicef Nederland neergelegd. De presentatrice retweette op haar persoonlijke account een nepfoto van twee cocaïne snuivende spelers van het nationale elftal van Colombia.

Dat is in Colombia en andere Latijns-Amerikaanse landen niet gewaardeerd.

Op de nepfoto is te zien hoe de voetballers met een pijpje de witte lijn opsnuiven, die de scheidsrechter op het veld aanbrengt. Toen bekend werd dat de grap slecht viel, verwijderde Van Dam de tweet en bood ze haar excuses aan.

Onhoudbaar

Het plaatselijke kantoor van Unicef in Colombia ontving ook daarna nog veel klachten. Daarin werd om Van Dams opstappen gevraagd. Om de reputatie van Unicef niet verder te schaden en omdat haar positie als ambassadeur onhoudbaar was geworden, besloot Van Dam haar functie neer te leggen.

Unicef Nederland betreurt dit ten zeerste. "Al sinds 2010 komt zij samen met Unicef Nederland op voor de rechten van alle kinderen. Daarmee heeft zij verschil gemaakt in de levens van vele kinderen op de wereld. En daar kunnen we haar niet genoeg voor bedanken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl