NOS NieuwsAangepast

Zeilkamp onzeker na faillissement

Zeilscholen.nl, een bedrijf met negen zeilscholen in Friesland, is failliet verklaard. Pogingen om het bedrijf te redden mislukten vanwege onverenigbare standpunten van de betrokken partijen, schrijft zeilscholen.nl op zijn website.

Er waren al eerder dit jaar problemen; toen werd een faillissement afgewend. Vanaf dat moment werd gewerkt aan de zeilvakanties van deze zomer. Dat ging zo ver dat het bedrijf vakanties verkocht van partnerbedrijven waarmee het helemaal geen contract had, zoals bij zeilschool De Stipe in Balk.

Eigenaar Diederik van Ginhoven besloot na vorig seizoen geen zaken meer te doen met zeilscholen.nl, omdat het bedrijf zijn rekeningen niet betaalde. Toch werden er via de site nog tot vorige week vakanties bij De Stipe verkocht. "Dat kon al een lange tijd niet meer, maar ze bleven het doen, ze gaven geen gehoor", zegt Van Ginhoven.

Nieuw conflict

Kort na het afgewende faillissement ontstond een conflict met de botenexploitant, schrijft zeilscholen.nl. Dat leidde ertoe dat eerder gemaakte afspraken over het leveren van boten niet werden nagekomen.

Daarop restte de organisatie niets anders dan het faillissement aan te vragen van Zeilscholen Sales en Marketing BV, zoals het bedrijf officieel heet.

Gedupeerde kinderen

Op de website laat mede-eigenaar Hans Willem de Lint weten: "Ik vind het verschrikkelijk dat de zeilvakanties van duizenden kinderen nu alsnog in het water dreigen te vallen en deze kinderen dus uiteindelijk de dupe worden van de problemen binnen ons bedrijf."

Net alle andere ouders betaalde Nienke Smilde het hele bedrag vooruit, een kleine 1000 euro voor haar twee dochters. Toen ze hoorde van de problemen bij zeilscholen.nl heeft ze geprobeerd haar boeking te annuleren.

Smilde: "We hebben gebeld, gemaild, we hebben aangetekend daar een verzoek neergelegd, maar daar gaf niemand thuis. We hebben alsmaar geprobeerd ze te pakken te krijgen, maar dat is niet gelukt. Ik vind het vooral heel erg jammer voor de kinderen, want die kijken er echt een heel jaar naar uit om daar naartoe te gaan."

Curator zoekt mogelijkheden

Ook tientallen leveranciers van zeilscholen.nl dreigen te worden gedupeerd. Het bedrijf had hun rekeningen van vorig seizoen nog niet betaald.

Curator Matthijs Sturms gaat met het bedrijf op zoek naar mogelijkheden om zoveel mogelijk zeilkampen toch door te laten gaan. "Er zijn wat initiatieven gaande in Friesland", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal. Hij voert daarover zo spoedig mogelijk gesprekken.

Sturms vraagt de ouders en kinderen die hebben geboekt om nog even geduld te hebben. Mensen kunnen een modelbrief voor de curator vinden op de website van de ANWB. Ook kunnen ze hem mailen met hun vragen of klachten. Hij hoopt voor 1 juli uitsluitsel te kunnen geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl