NOS NieuwsAangepast

Telegraaf plaatst foto Van der Graaf

De Telegraaf opent vandaag met een paginabrede foto van Volkert van der Graaf. Het is voor het eerst dat in de landelijke media een foto van hem is verschenen na zijn vrijlating.

Van der Graaf bezocht gisteren zijn advocaat in Amsterdam en werd op de Prinsengracht door een fotograaf van de krant herkend. Die stapte met zijn camera op hem af en sprak hem aan.

De Telegraaf schrijft dat Van der Graaf zich zonder protest liet fotograferen, maar dat de moordenaar van Pim Fortuyn al bij de eerste vraag een kaartje aan de fotograaf gaf met het telefoonnummer van een woordvoerder van de reclassering. Van der Graaf mag niet zelf met de media praten; dat is een van de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke vrijlating.

Gerechtvaardigd

De hoofdredactie van De Telegraaf schrijft in het commentaar dat de zaak van Volkert van der Graaf zo uitzonderlijk is, dat het gerechtvaardigd is om foto's van hem in de krant te zetten. "Het recht dat Van der G. heeft op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer is niet groter dan het recht op vrijheid van meningsuiting van De Telegraaf'', schrijft de hoofdredacteur.

"Gelet op de brandende publieke belangstelling voor deze zaak, zal Van der G. publicatie van deze foto's hebben te dulden zolang de beelden nog nieuws- en informatiewaarde hebben", staat verder in het hoofdredactionele commentaar.

Volkert van der Graaf werd op 2 mei vrijgelaten. Vorige week onthulde de burgemeester van Apeldoorn dat Van der Graaf nu in zijn gemeente woont.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl