Ook brons voor Argentijnse mannen

time icon Aangepast

De Argentijnse hockeyers hebben, net als de vrouwen gisteren, een bronzen medaille gewonnen op de WK hockey. In een evenwichtig duel in Den Haag was het met 2-0 te sterk voor Engeland. In tegenstelling tot de vrouwen betekende dit voor de mannen de eerste hockeymedaille ooit op een WK.

Vijftien minuten voor tijd brak Matias Paredes met zijn eerste treffer van het toernooi de ban voor de Argentijnen. De veteraan hield oog-in-oog met de Engelse doelman zijn hoofd koel en schoot beheerst raak met zijn backhand. Een minuut later was Paredes opnieuw succesvol met een knappe tip-in.

De Engelsen, die eerder in het toernooi al knap terugkwamen uit geslagen positie tegen de Belgen, kwamen nog dichtbij via Ashley Jackson en Barry Middleton uit de strafcorner. Ook het inwisselen van de doelman voor een veldspeler bood uiteindelijk geen soelaas.

De Argentijnse bondscoach Carlos Retegui vliegt met twee bronzen plakken terug naar Buenos Aires. Zaterdag won de coach met de Argentijnse vrouwen eveneens brons. Een succesvolle duobaan.

Belgen pakken vijfde plaats

Eerder op de dag eiste Belgiƫ de vijfde plaats voor zich op. De ploeg van coach Marc Lammers versloeg Duitsland met 4-2.

Nieuw-Zeeland klopte Spanje in de strijd om de zevende en achtste plaats. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, maar Nieuw-Zeeland bleek duidelijk sterker in de shoot-outserie.

STER Reclame