NOS NieuwsAangepast

Kris en Lisanne vermist sinds april

Lisanne Froon en Kris Kremers worden sinds begin april vermist.

- 4 april: RTV Utrecht meldt dat er twee Nederlandse vrouwen worden vermist in Panama. Ze zijn voor het laatst gezien op 1 april in Boquete. Lisanne en Kris zijn in het Midden-Amerikaanse land om Spaans te leren en slapen bij een gastgezin. De broer van Lisanne heeft intussen een Facebookpagina aangemaakt waar mensen kunnen reageren en helpen. Kort na de melding van de vermissing besluit de Nederlandse politie naar Panama af te reizen.

- 12 april: In Panama wordt een grootschalige zoektocht opgezet naar de vermiste vrouwen. Dagenlang zoeken hulpdiensten en vrijwilligers in de jungle rond het stadje Boquete waar Kris en Lisanne logeerden. Er worden voor het eerst spullen gevonden, waarvan wordt gedacht dat het sporen kunnen zijn. Later blijkt dat niet het geval.

- 23 april: Drie weken na de vermissing volgt een uitzending van Opsporing Verzocht. Er komen tips binnen, maar er zitten geen bruikbare bij.

- 30 april: Het tipgeld voor de vermiste Nederlandse studentes Lisanne Froon en Kris Kremers wordt verhoogd naar 30.000 dollar. Eerst was het nog 2500 dollar. De familie zoekt ook bewust de media op om de zaak in de aandacht te houden.

- 16 mei: Er blijven vage tips van van vermissing binnenkomen. Ze blijken allemaal onjuist,vertellen de ouders van de vermiste vrouwen die zelf al meerdere malen zijn afgereisd naar Panama.

- 3 juni: Ook Nederlandse speurhonden worden in Panama ingezet, tevergeefs.

- 14 juni: Er zijn spullen gevonden van Kris en Lisanne: een rugzak met daarin twee telefoons, een verzekeringspasje en een digitale camera. Ze worden op zo'n acht uur lopen van Boqete gevonden. De Panamese autoriteiten kunnen nog niet afreizen naar de locatie omdat het gebied moeilijk bereikbaar is en het slecht weer was. Justitie in Panama start een nieuwe zoektocht.

- 17 juni: Het Nederlands elftal roept mensen via Twitter op om te helpen met zoeken naar de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon. Voetballers en stafleden plaatsen foto's van polsbandjes met daarop findlisannekris.com en van posters die in Panama zijn opgehangen.

- 19 juni: Een zoekteam met helikopters onderzoekt het gebied waar de rugzak van de vrouwen is gevonden. Panamese media melden dat menselijke resten, waarschijnlijk botten van een vrouwenheup, en een schoen zijn gevonden. Er zou nu DNA-onderzoek worden gedaan om vast te stellen of het om Kris en Lisanne gaat.

- 20 juni: Perry Sport Nederland meldt dat één van de gevonden schoenen in Panama uit Nederland komt. De familie van de twee vrouwen laat via een woordvoerster weten geschokt te zijn door de recente ontwikkelingen.

- 22 juni: De autoriteiten in Panama maken bekend dat er een dag later een persconferentie wordt gehouden. Waarschijnlijk wordt de uitslag van het DNA-onderzoek naar de menselijke resten bekendgemaakt. Een paar uur later melden bronnen in Panama aan NOS-verslaggever Eva Wiessing dat de gevonden menselijke resten van Lisanne zijn.

- 24 juni: De gevonden botresten zijn van Kris Kremers. Het DNA dat in het weefsel is aangetroffen komt overeen met dat van de vermiste vrouw uit Amersfoort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl